Velkommen til Beach Party ved Glen Corr, Dublin 4.januar 2010!

 

Du inviteres herved til Beach Party på stranda utenfor Philip Lynotts hus Glen Corr ved Howth i Dublin. Her bodde Philip i sine lykkelige dager sammen med sin kone Caroline, døtrene Sarah og Cathleen og hunden Gnasher. I følge boka "My boy" av Philomena Lynott skal Philip ha vært svært glad i dette stedet, og han likte godt å ta seg en spasertur på stranda rett utenfor huset. Jeg vil tro den friske lufta og utsikten mot havet, øya Irelands Eye og byen Malahide inne på fastlandet må ha fungert utmerket som meditasjon, og gitt ro i sjel og sinn for en mann som levde et intenst liv.

Vi møtes på stranda i 14:00-tiden til en liten mimrestund. Det blir servert velkomstdrink, noe å bite i og Thin Lizzy på mini-stereoanlegg. Vi nyter strandlivet så lenge vi måtte ønske, men vi må selvsagt komme oss ned til byen i god tid til Vibe for Philo senere på kvelden (20:00). Man bør nok regne en drøy time på å komme seg fra stranda og ned til sentrum.

Nedenfor ser du kart av Howth-halvøya, og viktige landemerker er merket av på kartet. Grei måte å komme seg fra sentrum opp til stranda er med buss 31 som har ca. et par avganger i timen fra Eden Quay. Det tar ca 45 minutter med buss. Gå av ved stoppestedet som heter "Corr Bridge" eller et stoppested nær der Offington Park møter Howth Road, og følge deretter rute som angitt på kart 3.

Ønsker du å besøke Philips gravsted i forkant så tar du buss 31B (også fra Eden Quay, men denne gå kun ca. hver time). Denne bussen kjører samme rute som buss 31 til Sutton Cross, men herfra kjører den på sørsiden av Howth (31 går på nordsiden). Skal du på gravstedet så hopp av på første stoppested i det det begynner å gå oppoverbakke etter Sutton Cross (3-4 minutters kjøring etter Sutton). Stoppestedet er rett utenfor en skole og like ved gravplassen St. Fintains Cemetary. For å komme deg fra gravplassen til stranda må du spasere ca 20 minutter (se kart 2): gå ut av gravplassen og ta til venstre nedover Carrickbrack Road, gå ca 500 m, kryss veien og følg Offington Park ca 1 km til den møter Howth Road. Kryss Howth Road og følg den smale veien som går langsetter/innunder toglinja/DARTen. Gå under toglinja (undergang) og følg derfra ruten angitt på kart 3 under.

Håper du har lyst til å bli med på dette, nærmere Philip Lynotts liv og levnet kommer du neppe, og jeg kan garantere en uforglemmelig stund på stranda! Vi ses ved Glen Corr!

Hilsen Tom

 

KART 1, 2 og 3:

Howth kart 1

Howth kart 2

Howth kart 3